Materialer Pro/Contra - Silkeborg Vinduer ApS

Silkeborg Vinduer ApS
Silkeborg Vinduer ApS
Silkeborg Vinduer ApS
Silkeborg Vinduer ApS
Silkeborg Vinduer - Logo
Gå til indhold

Materialer Pro/Contra

Om materialet PVC Aluplast
Når vi taler om materialer, så er det ved PVC Aluplast man finder fordelene over træ og træ/alu.
 
Ikke i forhold til selve ruden, for den kan være den samme i alle vinduer og døre. Der hvor forskellen reelt skal findes, det er i karm, ramme og fyldning.

  1. En PVC Aluplast karm eller ramme har markant bedre isoleringsevne end et tilsvarende i træ eller træ/alu. Dette fordi PVC Aluplast er opbygget af mange adskilte lommer med stillestående luft. Disse lommer med stillestående luft har en meget lav ledningsevne i forhold til både kulde/varme og i forhold til lyd.
  2. En PVC Aluplast karm eller ramme er praktisk talt vedligeholdelses. Den skal ikke males (hverken ude eller inde). Alt der kræves er lidt sæbevand og en klud engang imellem.
  3. En PVC Aluplast ramme er indbrudssikker, således at forstå, at vindueslisterne er monteret indvendigt - det er således ikke muligt at fjerne listerne og vippe ruden ud. I modsætning til træ og træ/alu, hvor vindueslisterne er monteret udvendigt - og således nemt fjernes på blot få sekunder!
  4. En PVC Aluplast karm eller ramme brandhæmmende, altså profilet antænder ikke, og bidrager således ikke til eskalering af en brand.
  5. En PVC Aluplast karm eller ramme rådner ikke.
  6. En PVC Aluplast karm eller ramme holder mange år ud over branchens typiske garanti på 5 år – vi giver 10 års garanti.
  7. En PVC Aluplast karm eller ramme er betydeligt mere miljørigtig end en tilsvarende i træ / træ/alu.

PVC Aluplast opbygning med luftfyldte rum.


Om materialet træ
Producenter af trævinduer og -døre kalder ofte deres produktmateriale for et 'levende' materiale. Det er noget af en tilsnigelse, idet intet vindue, ingen dør, lavet i træ er ’levende’. Medmindre, selvfølgelig, der med ’levende’ refereres til råd og de dyr der trives deri. Vinduer og døre har ikke rødder – altså er materialet ikke levende.

 
Den primære grund til at nogle stadig holder fast i vinduer og døre af træ er nok den nostalgi der er forbundet med noget man har brugt i mange år, samt den træge inerti der ofte er omkring accepten af ny teknologi – nye materialer.
 

Der er ingen miljø-, energi-, vedligeholdelses- eller holdbarhedsmæssige fordele ved vinduer og døre i træ.

Klassisk eksempel på råd i træ - karm og ramme.

Om materialet træ/alu
Et argument som producenter af træ/alu vinduer og døre ofte anvender er: ’Slip for vedligehold’ dermed menes at træ/alu vinduer og døre ikke skal males (udvendigt). Altså minimal vedligeholdelse. Desuden fremfører producenter af vinduer og døre i træ/alu ofte at netop deres produkter har en lang levetid, er moderne og energivenlige.

 
Moderne kan vi godt blive enige om, i hvert fald mere moderne end vinduer og døre i træ – men ikke bedre. Det er også korrekt, at den de ikke behøver at skulle males (udvendigt).

 
Men, at påstå at vinduer og døre i træ/alu har en lang levetid og at de skulle være specielt energivenlige, det er ikke vejledning – det er vildledning.
 
 
Faktum er, at vinduer og døre i træ/alu har en kortere levetid end selv vinduer og døre i træ. Den aluminiumfront der klistres på et trævindue for at få det til at blive til et træ/alu vindue, den holder på fugt fra fx slagregn. Fugten har således vanskeligere ved at komme væk, og derved kommer der hurtigere råd - og altså er holdbarheden kortere end for vinduer og døre i træ.

Faktum er, at vinduer og døre i træ/alu ikke er mere energivenlige end træ - og da slet ikke end PVC Alutlast.

Et typisk eksempel på råd i en træ/alu ramme.

Tilbage til indhold